Herman Pleij is gastspreker 28 Augustus Rede 2019

Foto: CC BY 3.0/Wikipedia Commons/DWDD

Herman Pleij (76) is dit jaar de gastspreker tijdens de 28 Augustus Rede. De emeritus-hoogleraar Nederlandse Letterkunde zal het het jaarlijkse 28 Augustus-thema Vrijheid naar eigen inzicht invullen.

Pleij was tot 2008 hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam. Pleij publiceert veel over onze nationale identiteit en cultuurhistorische onderwerpen. Hij is prominent aanwezig in het maatschappelijk debat over de waardering en herbeleving van ons verleden, van de slavernij tot Sinterklaas.

De 28 Augustus Rede vindt plaats op woensdag 28 augustus 2019 van 11.30 uur tot 12.30 uur in de Aula van het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit, Broerstraat 5 te Groningen. Gastheer is burgemeester Peter den Oudsten. De toegang tot de 28 Augustus

De 28 Augstus Rede is als onderdeel van de festiviteiten ter gelegenheid van Groningens Ontzet sinds 2011 de opvolger van het 28 Augustus Debat.

De toegang tot de 28 Augustus Rede is vrij en belangstellenden zijn van harte welkom. In de Aula van het Academiegebouw is plek voor driehonderd personen. Om zeker te zijn van een plaats kunnen belangstellenden hun komst aankondigen per mail aan [email protected].

Reacties

0