Herinrichting Waterloolaan maandag gestart

Foto: De Redactie

De werkzaamheden voor de herinrichting van de Waterloolaan zijn maandag gestart. De werkzaamheden vinden gedeeltelijk ’s nachts plaats.

Voor de ombouw van de zuidelijke ringweg veranderen een aantal omliggende straten, waaronder de Waterloolaan. De Waterloolaan bij de zuidelijke ringweg wordt heringericht voor tweerichtingsverkeer en bij de Hereweg worden verkeerslichten geplaatst. De werkzaamheden zijn nodig om DUO en de Belastingdienst vanaf de Hereweg bereikbaar te houden en zodat het verkeer makkelijker de Hereweg kan oprijden.

De Kempkensberg wordt na de openstelling van de Waterloolaan definitief afgesloten voor de aanleg van de bouwkuip voor de verdiepte ligging.

Werkzaamheden

De werkzaamheden zijn op werkdagen tussen 7.00 uur en 19.00 uur, in een aantal nachten en in één weekend, meldt Aanpak Ring Zuid.

In de nacht van maandag 12 op dinsdag 13 augustus en in de nacht van dinsdag 13 op woensdag 14 augustus tussen 20.00 uur en 6.00 uur bestaan de werkzaamheden uit het aanbrengen van een mantelbuis bij de Hereweg ter hoogte van de Waterloolaan. Het verwijderen van asfalt kan voor geluidsoverlast zorgen.

Ook in de nachten van donderdag 22 tot zondag 25 augustus wordt gewerkt. De werkzaamheden bestaan onder andere uit de aansluiting maken voor de afrit Hereweg en het installeren van de verkeerslichten.

De Waterloolaan wordt uiterlijk maandag 26 augustus opengesteld in twee richtingen.

Lees ook: Herinrichting Waterloolaan voor tweerichtingsverkeer

'

Reacties

article
866342
Herinrichting Waterloolaan maandag gestart
De werkzaamheden voor de herinrichting van de Waterloolaan zijn maandag gestart. De werkzaamheden vinden gedeeltelijk
https://groningen.nieuws.nl/nieuws/866342/herinrichting-waterloolaan-maandag-gestart/
2019-08-13T08:55:49+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2019/06/23141855/Waterloolaan-eigen-redactie.png
Nieuws