Herinrichting Waterloolaan voor tweerichtingsverkeer

Foto: Archief De Redactie

De Waterloolaan bij de zuidelijke ringweg wordt heringericht voor tweerichtingsverkeer. Dit is nodig om DUO en de Belastingdienst vanaf de Hereweg bereikbaar te houden.

Voor de ombouw van de zuidelijke ringweg veranderen een aantal omliggende straten, waaronder de Waterloolaan. De Waterloolaan blijft net zo breed als nu, maar krijgt over de hele lengte tweerichtingsverkeer.

De Kempkensberg wordt na de zomervakantie afgesloten, vanwege de aanleg van de bouwkuip voor de verdiepte ligging.

Veranderingen Waterloolaan

De maximumsnelheid blijft 30 kilometer per uur. Er komen meer parkeervakken. De kruisingen met de Sterrebosstraat en de Verlengde Oosterweg krijgen een opvallende rode kleur en zebrapaden moeten het oversteken makkelijker maken. En er worden bij de Hereweg verkeerslichten geplaatst zodat het verkeer vanuit de Waterloolaan makkelijker de Hereweg kan oprijden.

Twee fases

De werkzaamheden aan de Waterloolaan worden in twee fases uitgevoerd. Van 24 juni tot en met 13 juli wordt er opnieuw geasfalteerd en bestraat. Van 19 tot 23 augustus worden markeringen en verkeerslichten aangebracht.

Uiterlijk 26 augustus wordt de Waterloolaan (bij de Hereweg) opengesteld voor tweerichtingsverkeer. De werkzaamheden worden grotendeels overdag uitgevoerd.

Zodra de zuidelijke ringweg klaar is, wordt de Waterloolaan definitief ingericht als onderdeel van het nog aan te leggen Zuiderplantsoen.

Voor meer informatie: aanpakringzuid.nl.

Reacties

0