Extra geluidswerende maatregel voor intrillen dampwandplanken

Foto: Archief De Redactie

Mogelijk wordt komende week een extra maatregel toegepast om de geluidsoverlast van het intrillen van de damwandplanken te verminderen.

De afgelopen week was er extra geluidsoverlast bij het intrillen door moeilijke bodemomstandigheden, meldt Aanpak Ring Zuid. Om de geluidsoverlast zoveel mogelijk te beperken werden allerlei maatregelen getroffen, zoals voorboren en fluideren. Dat is het onder hoge druk water toevoegen bij het damwandpunt.

De extra maatregel bestaat uit het ophangen van geluidswerende rubberen matten aan een hijskraan. Deze matten dempen het geluid.

Deze maatregel vertraagt wel het intrillen van de damwandplanken, omdat extra handelingen worden gedaan voordat de damwandplank kan worden ingetrild.

De extra geluidsdempende maatregel wordt toegepast bij één stelling in de buurt van de Waterloolaan/Verlengde Oosterweg. Bij deze stelling zitten de omwonenden dichtbij de werkzaamheden.

De rubberen matten zijn wel een flinke windvanger. Bij zware windstoten kan het hijsend personeel besluiten dat het niet veilig genoeg is om de rubberen matten op te hangen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden