Voorlopig geen zomer maar herfstweer

Foto: Publiek Domein

Nederland krijgt de komende tijd te maken met vroeg herfstweer. Het zomerweer neemt voorlopig afscheid, aldus Weerplaza.

Een periode met wisselvallig en koel weer start vanaf maandag. Er is geen sprake van warm zomerweer, maar er zijn geregeld buien, af en toe een stevige wind en temperaturen die soms onder de 20 graden blijven.

In eerste instantie stroomt vrijdag nog warme, vochtige lucht over Nederland en wordt het 23 tot 28 graden. Veel buien met soms onweer en forse windvlagen trekken over het land. De meeste buien worden ’s middags verwacht.

Zaterdag veel wind

Op zaterdag gaat het flink waaien met aan zee een stormachtige wind, windkracht 8. Windstoten kunnen in de kustregio oplopen tot 100 kilometer per uur. Wel zijn er zonnige perioden met een enkele bui en maxima van 20 tot 25 graden.

Zondag wordt een droge dag met perioden met zon. De temperaturen zijn tussen de 20 en 25 graden.

De normale temperatuur voor deze tijd van het jaar is tussen de 20 en 25 graden. Vanaf maandag gaat de temperatuur naar beneden en zal de paraplu vaak nodig zijn. Het wordt ronduit wisselvallig weer met daarbij relatief lage temperaturen tussen de 17 en 21 graden. Soms staat er een stevige wind.

Een terugkeer van de zomer verwacht Weerplaza voorlopig niet.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden