‘Hanzestudente test biologisch afbreekbaar festivalbandje op Paradigm’

Foto: You Tube/Beeldcitaat {Paradigm050}

Komend weekend wordt op dancefestival Paradigm een biologisch afbreekbaar festivalbandje getest. Studente Tessa Hesseling van Academie Minerva bedacht een festivalbandje van vezelhennep, een milieuvriendelijk alternatief voor de bekende festivalbandjes van plastic.

‘Ik ben op zoek gegaan naar materiaal dat een tijdje meegaat en kwam daarbij uit op hennep’, verklaart de 22-jarige studente, die bij Minerva Illustratie & Product Design studeert. ‘Hennepvezel is sterk, geheel biologisch afbreekbaar en zeer voedingsrijk voor de bodem.’

Plantzaadjes

In het door Hesseling ontworpen zogeheten Plantjebandje zitten plantzaadjes verwerkt, waardoor mensen wilde bloemen kunnen laten groeien als ze het bandje na het festival poten.

Het bekende dancefestival vindt dit jaar plaats van 9 tot en met 12 augustus op het Suikerunieterrein.

‘Veel festivalbezoekers dragen normale festivalbandjes helemaal af, als blijvende herinnering’, weet Hesseling. ‘Uit de zaadjes die in dit polsbandje zitten, kunnen mensen na hun bezoek aan Paradigm een plantje laten groeien als levend aandenken aan het festival.’

Getest door artiesten

De artiesten die optreden op Paradigm Festival zullen in eerste instantie de polsbandjes testen.

Innofest

Het idee van Hesseling wordt ondersteund door Innofest, een organisatie die festivals gebruikt om creatieve idee├źn te laten testen.

Het bandje werd gemaakt vanuit de innovatiewerkplaats Hemp Design Factory en het lectoraat Art & Sustainability van de Hanzehogeschool Groningen.

Reacties

0