Dertien Veni-subsidies voor jonge Groningse onderzoekers

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/Esdert

Dertien onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en het UMCG krijgen van NWO een Veni-subsidie van 250.000 euro in het kader van de Vernieuwingsimpuls.

De subsidie biedt de tien vrouwelijke en drie mannelijke jonge onderzoekers de mogelijkheid om gedurende drie jaar hun eigen ideeën verder te ontwikkelen.

De dertien nieuwe Groningse Veni-laureaten zijn verbonden aan vijf verschillende faculteiten – Science and Engineering, Medische Wetenschappen/UMCG, Gedrags- en Maatschappijwetenschappen, Letteren en Wijsbegeerte.

Veni-subsidies zijn bestemd voor pas gepromoveerde wetenschappers met een opvallend en origineel talent voor vernieuwend onderzoek. De Veni’s worden jaarlijks in juli door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) toegekend. Dit jaar zijn het er 166 in totaal.

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) selecteert onderzoekers op basis van de kwaliteit van de onderzoeker, het innovatieve karakter van het onderzoek, de verwachte wetenschappelijke impact van het onderzoeksvoorstel en mogelijkheden voor kennisbenutting.

Voor meer informatie over de wetenschappers en hun gehonoreerde projecten: rug.nl

'

Reacties

article
855302
Dertien Veni-subsidies voor jonge Groningse onderzoekers
Dertien onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en het UMCG krijgen van NWO een Veni-subsidie
https://groningen.nieuws.nl/nieuws/855302/dertien-veni-subsidies-voor-jonge-groningse-onderzoekers/
2019-07-17T12:45:53+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2017/08/30121100/Rijksuniversiteit-academiegebouw-cc-bysa30-Esdert.jpg
Nieuws