Sloop oude Noordzeebrug in weekend van 9 oktober

Foto: Provincie Groningen

De sloop van de oude Noordzeebrug staat gepland voor komend weekend.

De voorbereidende werkzaamheden starten al komende week, meldt de provincie. Er worden diverse pontons op het water geïnstalleerd. Met groot materieel wordt de oude brug, die onder de nieuwe ligt, stukje bij beetje gesloopt.

De ‘spectaculaire’ klus vindt plaats van vrijdag 9 oktober tot maandagochtend 12 oktober. De sloopwerkzaamheden zullen dag én nacht plaatsvinden, mede vanwege de veiligheid. Dit zal gepaard gaan met geluidsoverlast.

Geen scheepvaartverkeer
Het Van Starkenborghkanaal wordt het hele weekend afgesloten. Scheepvaart is niet mogelijk omdat de sloopwerkzaamheden vanaf het water plaatsvinden. Ook een gedeelte van het aangrenzende Boterdiep is dan voor scheepvaartverkeer afgesloten.

Het wegverkeer ondervindt geen hinder.

Voortgang project Noordzeebrug
De betonstort van het tweede gedeelte van de nieuwe Noordzeebrug is kortgeleden afgerond. Dit najaar wordt er gewerkt aan de aanleg van nieuwe aansluitingen vanaf de Bedumerweg, de aanleg van het fietspad en de verdere afronding van de op- en afritten nabij Noorderhoogebrug.

Met name in de maand oktober en november zal er nog hinder zijn voor wat betreft omleidingen en geluidshinder. De verwachting is dat eind 2015 de hele infrastuctuur voor dit project Noordzeebrug/Bedumerweg gereed is.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden