D66: ‘Groningen krijgt volgend jaar MTB-route’

Foto: Publiek Domein

Het is de bedoeling dat Groningen volgend jaar een eigen mountainbikeroute krijgt. Dat antwoordt het college op vragen van D66-raadsleden Tom Rustebiel en Jim Lo-A-Njoe.

De fractie diende daarvoor in 2016 een motie in, maar uitvoering daarvan liet lang op zich wachten.

Naar aanleiding van de motie van Tom Rustebiel in 2016, meldde zich een groep enthousiaste initiatiefnemers die aan de slag ging met het plan. Ze kregen van de gemeente budget en gingen de opties op het SuikerUnie-terrein verkennen. Mede door het naar voren halen van woningbouwplannen ging dat niet door.

Tom Rustebiel: ‘Een begrijpelijke keuze, al was een combinatie wat D66 betreft ook het onderzoeken waard geweest. We zijn blij dat het college nu een deadline stelt en nog voor de zomer met de initiatiefnemers om tafel zit om te beslissen welke locatie men definitief uit wil gaan werken.’

Het college zegt in haar beantwoording van de vragen toe, dat het de intentie is om de aanleg van een MTB-route en/of trail- en skillspark in 2020 te starten. Een MTB-route heeft een lengte van enkele tot tientallen kilometers terwijl een skillspark compact is en vooral draait om technische oefeningen. Een combinatie zou wat D66 betreft de beste optie zijn.

De fractie schat, naar rato van landelijke cijfers, dat er in Groningen ruim 5.000 mountainbikers wonen. Deze zijn voor een mtb-voorziening aangewezen zijn op de dichtstbijzijnde routes in Assen, Hoogezand, Veendam en Zuidlaren. Jim Lo-A-Njoe: ‘Het is ook onder jongeren en kinderen een populaire sport en een prachtige manier om ze in beweging te krijgen, zeker een skillspark zal deze doelgroep aanspreken.’

(Bron: ingezonden bericht)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden