Stichting Meent van der Sluis: “Aankondiging spectaculair plan”

Foto: Google Maps

Sinds kort is de Stichting Meent van der Sluis opgericht, vernoemd naar Meent van der Sluis die al in de tweede helft van de jaren tachtig waarschuwde voor aardbevingen als gevolg van de gaswinning.

De Stichting heeft slechts één doel: “Een hart onder de riem steken van al degenen die het slachtoffer zijn van de aardbevingen als gevolg van de gaswinning”.

De Stichting heeft een spectaculair plan, dat brede aandacht verdient. Deze mening wordt gedeeld door een Comité van Aanbeveling, meldt de organisatie.

Meent van der Sluis
Meent van der Sluis (1944-2000) waarschuwde al in de tweedehelft van de jaren
tachtig van de vorige eeuw voor aardbevingen als gevolg van de gaswinning. Hij werd niet serieus genomen door de NAM en de overheden. Maar hij hield voet bij stuk, tot zijn ontijdige dood. Zijn onverschrokken houding is onze inspiratiebron.

Persconferentie
Het plan wordt uit de doeken gedaan tijdens een persconferentie op dinsdag 6 oktober om 14.00 uur in restaurant Est, Hoofdweg 22 in Slochteren. Dan melden we u ook wie in het Comité van Aanbeveling zitten.

De Stichting Meent van der Sluis bestaat uit:
Piter Bergstra, voorzitter/secretaris, oud-verslaggever Dagblad van het Noorden Roel Dijkhuis, oud-directeur/hoofdredacteur RTV Noord Matthieu van Olffen, penningmeester, directeur financiën en ondersteuning woningcorporatie Lefier Mr. Peter Vermeulen, vm. vicepresident van de rechtbank Groningen
Ing Peter Edelenbosch, technisch inspecteur Briese Shipping BV te Scheemda.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden