‘Your Life Anticonceptie Camper’ bij Rijksuniversiteit Groningen

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/Wutsje

Donderdag 1 oktober staat de ‘Your-Life Anticonceptie Camper’ bij het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen.

De camper staat van 11.00 tot 13.30 uur aan de Broerstraat. Your Life is een campagne gestart om Nederlandse jongeren stil te laten staan bij de vorm van anticonceptie die zij gebruiken.

In de ‘Your Life Anticonceptie Camper’ is van alles te zien met betrekking tot verschillende anticonceptiemethoden: “vanaf oude Egyptische gebruiken tot aan alle hedendaagse oplossingen”.

Studenten en belangstellenden kunnen rondkijken in de camper en vragen stellen. Een expert is aanwezig om informatie te geven over alle mogelijkheden op het gebied van geboortebeperking.

Jaarlijks ondergaan ruim 30.000 Nederlandse vrouwen een abortus. Soms is dat te wijten aan de gebruikte vorm van anticonceptie die niet voldoende aansluit op de behoefte van de gebruiker.

Your-Life
De Your-Life Anticonceptie Camper bezoekt in totaal 5 Nederlandse universiteiten. Dit als onderdeel van de nieuwe campagne van Your-Life; een internationaal initiatief dat zich inzet voor ‘de seksuele en reproductieve gezondheid’ van jongeren.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden