De Wijk De Wereld en VRIJDAG gaan samenwerken

Foto: Reyer Boxem

VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen, en De Wijk De Wereld, de theaterwerkplaats van Groningen, gaan nauw samenwerken.

VRIJDAG en De Wijk De Wereld ondertekenden vrijdag hiervoor een samenwerkingsovereenkomst voorafgaand aan de première van De Wijk De Wereld in de Stadsschouwburg. Beide partijen willen cultuurparticipatie in de wijken van Groningen bevorderen.

De Wijk De Wereld brengt jaarlijks wijkbewoners in beweging, met als doel wijkbewoners op een positieve manier met elkaar te verbinden, te laten zien hoe mooi en bijzonder hun wijk is, of juist aandacht te vragen waar aandacht voor nodig is. Het resultaat is een theatermontagevoorstelling in de Stadschouwburg als tijdelijk buurthuis waarin de verhalen en connecties tot uiting worden gebracht.

“Theater sluit niemand uit. Theater is kijken en luisteren naar verhalen die verteld moeten worden. Met De Wijk de Wereld verzamelen we die verhalen en brengen we ze naar de Stadsschouwburg, dé plek om die verhalen te tonen”, zegt Karin Noeken, artistiek leider van De Wijk De Wereld.

Dit jaar nemen bewoners van de Korrewegwijk en De Hoogte de Stadsschouwburg over in dit weekend. Vorig jaar gingen Selwerd en Paddepoel hen voor.

VRIJDAG in de Buurt

VRIJDAG zal in de nieuwe samenwerking gaan zorgen voor de borging van losgemaakt enthousiasme en treedt daarbij op als aanjager en verbinder. VRIJDAG zal deze rol invullen in nauwe samenwerking met personen en partijen uit de wijk.

“Dat kan in de vorm van projecten, lesaanbod, culturele evenementen, samenwerkingsverbanden, wellicht zelfs nieuwe economische initiatieven; wat zich in een wijk maar aandient”, zegt programma manager Inez van de Kimmenade van VRIJDAG. “Ik zie uit naar een prachtige samenwerking met De Wijk de Wereld waarbij we elkaars kracht ten volle benutten!”

“Met VRIJDAG In de Buurt willen we cultuurparticipatie in de volle breedte ontsluiten voor alle bewoners van de wijken van Groningen. Vanzelfsprekend gebeurt daar al van alles op het gebied van cultuur. Onze missie is het daarnaast om ook díe mensen te betrekken die in eerste instantie niet in aanraking komen met cultuur”, aldus Inez.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen