Twee nieuwe rotondes en een ovonde op de N360 tussen Groningen en Delfzijl

Foto: Provincie Groningen

De provinciale weg N360 tussen Groningen en Delfzijl krijgt twee nieuwe rotondes en een ovonde (ovale rotonde). De ovonde en rotondes komen er om de verkeersveiligheid te verbeteren en de doorstroming van het verkeer op de N360 te bevorderen.

De rotondes komen bij de kruising bij de molen van Ten Post, bij de Eekwerderweg in Wirdum en bij de T-splitsing in Garmerwolde. De rotonde bij Garmerwolde wordt een ovale rotonde, een zogenoemde ‘ovonde’. Ook het fietspad wordt aangepast, meldt de provincie.

De voorbereidende werkzaamheden voor de rotonde bij Ten Post beginnen deze week, het aanleggen van de rotonde gebeurt later. De eerste voorbereidende werkzaamheden bij Garmerwolde starten vanaf 17 juni.

Voor de kruising van de N360 met de Eekwerderweg bij Wirdum komt ook een rotonde in de plaats. De werkzaamheden bij Wirdum worden grotendeels in juli en augustus uitgevoerd. Op enkele plaatsen wordt het verkeer met borden omgeleid.

Inloopavond werkzaamheden

Een inloopavond over de werkzaamheden vindt dinsdagavond 18 juni plaats om 19.00 uur in restaurant “Bij de Molen”, Eestumerweg 39 in Ten Post.

Medewerkers van de provincie Groningen en de aannemer zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en een toelichting te geven.

Voor meer informatie: provinciegroningen.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen