Forse hinder voor omwonenden bij intrillen damwanden deze zomer

Foto: Archief De Redactie

In de zomer wordt vanaf half juli gestart met het intrillen van de damwanden, vanaf het Julianaplein tot aan het Europaplein, voor de nieuwe zuidelijke ringweg.

Dit zal forse hinder opleveren voor de omwonenden, in de vorm van trillingen en geluidsoverlast, meldt Aanpak Ring Zuid. De werkzaamheden duren tot eind december.

De damwandplanken vormen de bouwkuip waarin de verdiepte ligging van de zuidelijke ringweg wordt gebouwd.

Stremming zuidbaan

Het intrillen van de damwandplanken, die de noordwand van de bouwkuip gaan vormen, start half juli tot en met 25 augustus. Dat is direct langs de huidige zuidelijke rijbaan, oftewel de rijbaan voor het verkeer vanaf het Julianaplein richting Hoogezand. De zuidbaan van de ringweg wordt gestremd vanwege de veiligheid. De stremming is vanaf 12 juli 22.00 uur tot en met 25 augustus 2019.

De werkzaamheden zullen overdag worden uitgevoerd tussen 7.00 tot 19.00 uur op doordeweekse dagen, maar als de werkzaamheden tegenzitten, wordt ook gewerkt op de zaterdagen en doordeweeks in de avonden van 19.00 tot 23.00 uur.

Het verkeer wordt omgeleid via de westelijke, noordelijke en oostelijke ringweg.

Verdiepte ligging

De zuidelijke ringweg wordt tussen de Hereweg en het Oude Winschoterdiep acht meter diep aangelegd. De weg verdwijnt hier dus uit het zicht. Over dit verdiepte weggedeelte komen drie brede ‘deksels’, waarop het Zuiderplantsoen wordt aangelegd.

In juni worden diverse informatiebijeenkomsten georganiseerd voor omwonenden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen