Staking Openbaar Vervoer dinsdag 28 mei

Foto: De Redactie

Als gevolg van de aangekondigde landelijke pensioenacties in het openbaar vervoer door de vakbonden rijden in het hele land beperkt tot geen treinverkeer van de NS en Arriva en is er beperkt tot geen busvervoer van Qbuzz.

Door de staking rijden in het hele land geen of zeer beperkt treinen, meldt de NS. Het advies is om de reisplanner goed in de gaten te houden.

Arriva

Arriva meldt op de website dat in de provincies Groningen en Drenthe de treinen niet rijden. Ook de Arriva OV Servicepunten zijn niet geopend. De lijnen 304 en 314 van Groningen naar Drachten en lijn 324 van Groningen naar Emmeloord zijn de enige Arriva-lijnen die mogelijk rijden. Het advies is om zoveel mogelijk alternatieve reismogelijkheden te zoeken.

Qbuzz

Ook de stads- en streekbussen van Qbuzz rijden als gevolg van de staking weinig. De busvervoerder probeert een aantal buslijnen op te starten. Dit is afhankelijk van hoeveel chauffeurs gaan staken. Vanaf 6.00 uur dinsdagochtend geeft Qbuzz updates welke bussen zullen rijden.

In de stad Groningen rijden onder voorbehoud, minimaal elk half uur lijn 3, 5, 7 en 10. Lijn 15, van het hoofdstation naar het Zernike, rijdt iedere 10 minuten. Kijk voor alle actuele bussen en vertrektijden op qbuzz.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen