Verhalenbanken project ‘Kiek over Diek’ van start gegaan

Foto: Provincie Groningen

De uitvoering van de Verhalenbanken is afgelopen donderdag officieel gestart.

De bestuurders van het project ‘Kiek over Diek’ gingen in de werkplaats in Winschoten aan de slag met het bekleden van de eerste bank met mozaïek, meldt de provincie.

Langs de Groninger Waddenkust worden banken geplaatst in Zoutkamp, Pieterburen, Warffum, Usquert, Uithuizermeeden, Roodeschool, Spijk, Woldendorp, Nieuw Beerta en Bad Nieuweschans.

Bewoners van deze tien dorpen hebben zich hiervoor aangemeld en bedachten zelf onderwerpen voor de verhalen van hun eigen bank. Kunstenaars maakten hier vervolgens ontwerpen van voor het mozaïek. De banken moeten klaar zijn voor de zomer van 2016.

Verhalenbank
De banken worden bekleed door vrijwilligers uit de dorpen. Er wordt begonnen in de werkplaats te Winschoten. Verder is ruimte gevonden bij Werkvoorzieningsschap Ability in Wehe den Hoorn. Zij nemen de werkzaamheden rond de banken op in hun werk-leerprojecten voor langdurig werklozen.

Een deel van elke bank heeft als vast thema: Waddenkust. De rest wordt gevuld met eigen verhalen uit het betreffende dorp.
Dorpsbewoners zijn nog steeds van harte welkom om mee te helpen, zij kunnen zich aanmelden via [email protected].

‘Kiek over Diek’
Dit Waddenfondsproject bestaat uit een fietsroute langs de Groninger Waddenkust van Lauwersoog naar Nieuwe Statenzijl, met lussen naar de dorpen. Onderdelen van het project die ook nog uitgevoerd gaan worden zijn in totaal negen trekkershutten verdeeld over twee locaties, twaalf TOP’s (toeristische overstappunten) langs de Waddenkust en een aantal camperplaatsen. De uitkijktoren in Lauwersoog is inmiddels klaar en de veerpont Lauwersveer is al in de vaart. Met het totale project is 5,4 mln euro gemoeid.

Bron: Provincie Groningen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden