Terra SuikerTerrein Experience

Foto: De Redactie

Vandaag, vrijdag 24 mei vindt de eerste Terra SuikerTerrein Experience plaats. MBO-studenten organiseren een dag vol beleving en willen daarmee aan iedereen laten zien wat het SuikerTerrein te bieden heeft.

Vandaag is er van alles te zien, te doen en te beleven. Bezoekers kunnen onder meer kijken naar de Terralympics, een wedstrijd waar de behendigheid van studenten wordt getest.

Teams uit Groningen, Emmen en Meppel gaan de strijd aan op onderdelen als tractor rijden en hooibalen stapelen. Zij gebruiken hiervoor divers materieel zoals tractoren, kippers en een minikraan. De Terralympics is een afgeleide van de internationale skillswedstrijd Agrolympics.

Ook wordt er twee keer – om 14.00 uur en 16.00 uur – een vogelshow gehouden met onder andere valken en uilen, organiseren studenten van Terra wandelingen in dit prachtige stuk groene stad en geven uitleg over de verschillende projecten op het terrein, zoals de akkers en de tuin. Ze gaan ook langs bij het Suikerpaleis waar studenten van het Alfa-college vertellen over dit project.

De Terra SuikerTerrein Experience duurt van 12.00 tot 20.00 uur.

Bezoekers, die meer uitdaging zoeken kunnen op de Roege Route aan een ‘after work workout’. De Roege Route is een professioneel bootcamp parcours in een wilgenbos met zes stations.

Ook zijn diverse informatie- en foodstands aanwezig.

Terra

Terra, onderdeel van Onderwijsgroep Noord, heeft van de gemeente Groningen een deel van het SuikerTerrein in beheer gekregen, met als doel het te ontwikkelen tot een aantrekkelijk gebied. Terra werkt hierin intensief samen met de Gemeente, bedrijven en studenten van verschillende scholen in de gemeente Groningen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen