Proef met zelfrijdende shuttle verlengd

Archief De Redactie
Foto: Provincie Groningen

De proef met de zelfrijdende shuttle, die rijdt tussen de hoofdingang van het Ommelander Ziekenhuis en de dichtstbijzijnde bushalte in Scheemda,  wordt verlengd tot aan het eind van het jaar.

De proef is volgens de provincie een succes. Al meer dan drieduizend mensen maakten gebruik van de zelfrijdende shuttle. Passagiers reageren positief: zij ervaren de shuttle als een belangrijke voorziening tijdens hun reis naar het ziekenhuis.

Gebruik

De shuttle wordt sinds augustus vorig jaar ingezet tussen de hoofdingang van het ziekenhuis en de bushalte. Zowel patiënten, bezoekers als personeel van het ziekenhuis kunnen tijdens de proef gratis gebruik maken van de shuttle en hun ervaringen delen via een gebruikersonderzoek.

Meer onderzoek

De komende maanden wordt de zelfrijdende shuttle gebruikt voor meer onderzoek. Hierbij wordt onder meer gekeken naar de invoering van het digitale rijbewijs en de mogelijkheden om een zelfrijdende shuttle op grotere schaal in te zetten als onderdeel van het openbaar vervoer.

Ook wordt de shuttle in verschillende verkeerssituaties met uiteenlopende snelheden, verkeersregels en autoverkeer getest. Voor deze testen wordt de shuttle enkele malen uit de dienstregeling genomen en is er vervangend vervoer beschikbaar voor passagiers.

Vervolg

Volgend jaar wordt op basis van de resultaten van de proef, het onderzoek en een evaluatie besloten wat het vervolg is.

Samenwerking

Voor de inzet van de shuttle werken de provincie Groningen, het Ommelander Ziekenhuis, vervoerder Arriva, RDW en leverancier Navya samen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden