D66 wil speelplekken voor kinderen in binnenstad

Foto: Publiek Domein

De fractie van D66 in Groningen wil dat er in de Groningse binnenstad voorzieningen voor kinderen komen. Dat bepleitte D66-raadslid Tom Rustebiel woensdag in de gemeenteraad. ‘We willen dat de binnenstad voor iedereen is, laten we dan ook ruimte maken voor kinderen.’

‘Waar vroeger kopen centraal stond, wordt nu beleving steeds belangrijker. We zetten daarop in met meer voetgangerszones, meer groen en minder verkeer. We bedienen veel mensen met een combinatie van mooie winkels, fijne horeca en een sterk cultuuraanbod, maar kinderen komen nauwelijks aan bod’, aldus Rustebiel.

Concreet denkt Rustebiel dan aan zandbakken, schommels, klimrekken, hinkelpaden en kleine trapveldjes. ‘Nu we toch overal gele steentjes inleggen is dit hét moment om werk met werk te maken.’ Spelende kinderen zorgen volgens Rustebiel ook voor extra dynamiek en sfeer in de stad.

‘De aanblik van spelende en ravottende kinderen zullen de uitstraling en de levendigheid goed doen. En ondernemers krijgen er een doelgroep van jonge ouders bij die nu weinig tijd heeft om de binnenstad te bezoeken.’

Rustebiel: ‘Maar het is uiteindelijk toch aan de gemeente om in de openbare ruimte kindvriendelijke keuzes te maken. D66 gaat zich daar hard voor maken en nodigt uit om met ideeën te komen. Wij pakken deze handschoen graag op en gaan een initiatiefvoorstel schrijven. Iedereen, binnen en buiten de raad, die mee wil denken is welkom. Laten we samen aan de slag gaan voor een kindvriendelijke binnenstad’.

 

(Bron: ingezonden bericht)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen