GroenLinks wil doorfietsroute Ten Boer – Groningen snel weer open

Fietspad 'Stadsweg'
Foto: Gemeente Groningen

GroenLinks wil dat de doorfietsroute van Ten Boer naar Groningen zo snel mogelijk weer open gaat voor fietsers. De route over de Stadsweg is al enige tijd afgesloten in verband met werkzaamheden van de Gasunie, en blijft nog maanden onderbroken, tot in augustus.

Daarnaast is de gemeenteraadsfractie van GroenLinks verbaasd dat de informatievoorziening over de reden en de aard van de afsluiting zo laat tot stand komt, zo summier is en dat bijvoorbeeld op de sites van de gemeente of van Groningen bereikbaar geen aanvullende informatie is te vinden. Alleen in de gemeentelijke nieuwsbrief voor Ten Boer stond een kort bericht over de afsluiting.

GroenLinks-raadslid Benni Leemhuis: ‘Ik wil weten waarom de route zo lang afgesloten moet blijven. Waren er geen mogelijkheden om de werkzaamheden anders uit te voeren zodat fietsers niet maanden lang geen gebruik van de ‘doorfietsroute’ over de Stadsweg kunnen maken?’

De doorfietsroute Ten Boer – Groningen werd in september nog feestelijk geopend en was daarmee de eerste doorfietsroute in de provincie Groningen. GroenLinks vindt het jammer dat de route zo kort na opening alweer zo snel en gedurende lange tijd wordt onderbroken en wil dat de route sneller weer opengesteld wordt voor fietsers.

 

(Bron: ingezonden bericht)

'

Reacties

article
804575
GroenLinks wil doorfietsroute Ten Boer - Groningen snel weer open
GroenLinks wil dat de doorfietsroute van Ten Boer naar Groningen zo snel mogelijk weer open
https://groningen.nieuws.nl/nieuws/804575/groenlinks-wil-doorfietsroute-ten-boer-groningen-snel-weer-open/
2019-04-04T08:50:43+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2019/03/30173552/Fietspad-richting-Garmerwolde.jpg
Nieuws