Verkeer A28 richting Julianaplein over tijdelijk viaduct

Foto: De Redactie

Het verkeer op de A28 richting Julianaplein in Groningen rijdt vanaf zondagochtend 10 maart via een tijdelijk viaduct over de Brailleweg.

Als voorbereiding op de ombouw van het Julianaplein wordt het bestaande viaduct afgebroken. Het verkeer vanaf het Julianaplein gaat vanaf begin april ook via het tijdelijke viaduct.

Het werk wordt in verschillende fases uitgevoerd.

Hinder

Omwonenden kunnen hinder ondervinden van de werkzaamheden, meldt Aanpak Ring Zuid. Vanaf vrijdag 8 maart 9.30 uur tot en met zondag 10 maart 4.00 uur vinden de werkzaamheden zowel overdag als ’s nachts op twee plekken plaats.

Omzetweekend 8 tot en met 10 maart. © Aanpak Ring Zuid

Het begin en het einde van de tijdelijke weg wordt klaargemaakt voor het verkeer. Het gaat onder andere om asfalt verwijderen en een betonnen wegafscheiding slopen. Zondag overdag en zondagnacht werken we verder om de afrit Groningen Centrum gereed te maken.

Ook het verkeer ondervindt hinder. De A28 zelf blijft steeds open, maar er zijn af en toe rijstroken afgezet.

De afrit richting Groningen Centrum is gestremd van vrijdag 19.30 uur tot maandag 6.00 uur. Dat geldt ook voor de oprit vanaf de Van Ketwich Verschuurlaan naar het Julianaplein. Het verkeer krijgt het advies de gele omleidingsborden te volgen.

Kijk voor een planning van alle werkzaamheden: aanpakringzuid.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden