“Vluchtelingen in Groningen zijn welkom”

Foto: Publiek Domein

Rond de 1500 mensen kwamen naar de manifestatie “Vluchtelingen Welkom” op de Grote Markt.

Er waren toespraken van onder andere organisator en raadslid Mechteld van Duin, burgemeester Peter den Oudsten, Ola Mafalaani, artistiek leider van het Noord Nederlands Toneel en anderen.

Burgemeester Den Oudsten zei onder andere: “Ze hebben ellende moeten doorstaan en het vergt doorzettingsvermogen om een veilige plek te vinden. In eigen land hebben ze geen bestaan en dat is onrechtvaardig. Groningen neemt z’n deel en we werken aan een goede opvang, zowel op korte als op lange termijn.”

Veel organisaties als Humanitas, het Leger des Heils, de Hanzehogeschool, kerken, het COC en artiesten als Bert Visser en Wia Buze steunden de manifestatie.

Groningers werden ook opgeroepen welkomstpakketten samen te stellen van vooral praktische aard zijn en waar de mensen blij van worden. Een persoonlijke kaart, iets lekkers of bijvoorbeeld een Groninger koek.

Burgemeester en Wethouders van Groningen namen vorige week een besluit om vier- tot zeshonderd vluchtelingen in de stad op te vangen. Komende week wordt duidelijk waar deze mensen onderdak krijgen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen