Veel Groningers nemen deel aan Nationale Fietstelweek

Foto: gemeente Groningen

Gisteren, op maandag 14 september is de Nationale Fietstelweek gestart, het grootste fietsonderzoek ooit. Ruim 2200 Groningers hebben de “App de Fiets!” app gedownload en doen zo mee aan het onderzoek.

Voor het onderzoek is een speciale app ontwikkeld: de App de Fiets! app. Deze app meet welke routes fietsers fietsen, hoe lang zij erover doen en waar grote vertragingen zijn.

Landelijk zijn er 40.000 deelnemers.

Aanmelden:
Belangstellende fietsers kunnen zich ook deze week nog, tot en met donderdag 17 september- aanmelden. Voor het eerst in de geschiedenis worden alle bewegingen van fietsers in kaart gebracht. Het onderzoek duurt een week. De resultaten van het onderzoek worden gebruikt om het Nederlandse fietsnetwerk te verbeteren.

Breed gedragen onderzoek
Het fietsonderzoek is tot stand gekomen dankzij een unieke samenwerking van diverse partijen. Naast Nederlandse provincies en stadsregio’s, gemeentes werken ook de Nederlandse Fietsersbond, het ministerie van Infrastructuur en Milieu en de Bredase universiteit NHTV mee aan de ontwikkeling en verwerking van het onderzoek.

Fietsbeleid
De gemeente Groningen en de provincie Groningen vinden het belangrijk om fietsen in de provincie te stimuleren. Fietsen is gezond en goed voor klimaat en milieu. Tussen de stad Groningen en grotere plaatsen op ongeveer 15 kilometer afstand van de stad legt de provincie bijvoorbeeld Fietsroutes Plus aan. Dat zijn fietspaden die comfortabeler en breder zijn dan gewone fietspaden. Er liggen al Fietsroutes Plus tussen Groningen en Zuidhorn en Groningen en Bedum. Er komen in ieder geval nog Fietsroutes Plus naar Winsum, Ten Boer, Leek en Haren.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de Fietstelweek op www.fietstelweek.nl of volg Fietstelweek op Facebook of op Twitter.

Lees ook: De Fiets Telweek telt bijna 1000 Groningers

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden