Ladies’ Circle Groningen steunt Het Kopland

Foto uitreiking cheque Het Kopland
Foto: Ladies’ Circle Groningen

Het bestuur van Ladies’ Circle Groningen heeft maandag een (symbolische cheque) van 2500 euro overhandigd aan Stichting Het Kopland.

Ladies’ Circle Groningen is een serviceclub voor vrouwen, die zich inzetten voor de samenleving. Ieder jaar wordt een nieuw goed doel gekozen waarvoor de leden diverse activiteiten ontplooien en geld inzamelen.

Stichting Het Kopland
In het circlejaar 2014-2015 is gekozen voor Stichting Het Kopland. Deze stichting biedt voornamelijk vrouwen en kinderen een (tijdelijk) veilig thuis die geconfronteerd zijn met huiselijk geweld.

Ladies’ Circle Groningen heeft diverse activiteiten georganiseerd. De leden doneerden dames- en kinderkleding en er is tijdens de collecteweek van het Oranje Fonds gecollecteerd voor Het Kopland. Ook werd een grote filmavond georganiseerd in Pathé. Deze filmavond heeft een bedrag van  2.500 euro opgebracht wat ten goede komt aan de inrichting van de opvanglocatie.

Het Kopland is bezig met een grote verhuizing en voor de inrichting is geld nodig. Het huidige pand voldoet niet meer. De nieuwe opvanglocatie biedt meer ruimte, een betere leefomgeving en stimuleert herstel en stappen naar een zelfstandig, veilig bestaan voor vrouwen en kinderen.

Er worden fondsen geworven, onder andere via de campagne ‘Groningen geeft thuis’ voor de inrichting van de nieuwe opvanglocatie. Daarnaast kunnen particulieren en bedrijven ook zelf acties opzetten.

Het bedrag werd symbolisch uitgereikt door het bestuur van Ladies’ Circle Groningen: Anouk Verstegen (voorzitter), Danielle Nijkamp (penningmeester) en Patricia van der Schaaf (secretaris).

Namens Stichting Het Kopland waren campagnecoördinator Cecielle Keizer en Bregje Kneepkens (communicatie) aanwezig.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden