Motorrijderscampagne: Veilige motorkleding en zichtbaarheid

Het voorjaar is in aantocht. Het moment voor veel motorrijders om de weg weer op te gaan.

Het Verkeer- en Vervoerberaad (VVB) Groningen, het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD) en de politie voeren campagne om motorrijders te helpen veilig op pad te gaan.

De slogan van de campagne van dit jaar is: “Motorrijden is een feestje als je je aan de dresscode houdt“.

Dit voorjaar vragen ze via een campagne aandacht voor veilig motorrijden. De motorrijders krijgen tips om beschermd en zichtbaar op pad te gaan. Goede motorkleding kan levens redden.
Een motorpak van leer, nylon of textiel beschermt schouders, ellebogen, rug, heupen en knieën beschermen goed bij een val. Dikke handschoenen en hoge schoenen of laarzen zorgen voor extra bescherming. Het dragen van een goed passende helm is verplicht.

Zichtbaarheid
Goed opvallen is belangrijk om ongelukken te voorkomen buiten beschermende kleding. Kleding met reflecterend materiaal vergroot de zichtbaarheid van motorrijders. Op de weg zelf is het verstandig om voldoende afstand te houden op andere weggebruikers. Goedwerkende verlichting is belangrijk om vooruit te kunnen kijken.

Technische staat
Motorrijders doen er goed aan om voor de eerste voorjaarsrit hun motor te controleren. Het lang stilstaan in de winter is bijvoorbeeld niet goed voor de bandenspanning. Ook de rijvaardigheid even oefenen kan ongelukken voorkomen.

Flyers en posters Via Facebook (www.facebook.nl/veurjoarindekop) en Twitter (@Veurjoarindekop) geven de VVB’s en de politie de komende periode tips (zie: www.verkeerswijzergroningen/motorrijderscampagne) om veilig en zichtbaar op pad te gaan.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden