Symposium over personen met verward gedrag

Mensen met verward gedrag.
Foto: Hanzehogeschool Groningen

Een symposium over personen met verward gedrag vindt vrijdag 11 januari plaats. Zorg en dwang effectief laten samenwerken rondom mensen met verward gedrag is het onderwerp van het symposium ‘De juiste mentaliteit’.

Het symposium wordt door studenten Recht & Multiproblem van de Hanzehogeschool Groningen georganiseerd samen met het lectoraat Verslavingskunde & Forensische zorg.

Tijdens het symposium worden onder andere verschillende onderzoeken gepresenteerd, is er een expert forum en zijn er verschillende presentaties.

Verschillende experts gaan met elkaar in gesprek om afspraken te maken en ideeën uit te wisselen. Sprekers zijn onder meer Surja Nannan Panday, directeur Zorg van VNN en Ferd Crone, burgemeester van Leeuwarden. Daarnaast presenteren de studenten van de opleiding Recht & Multiproblem de uitkomsten van hun onderzoeken.

Unieke samenwerking

De Wet forensische zorg (Wfz) die per 1 januari 2019 in werking is gegaan, moet ervoor zorgen dat personen met verward gedrag op de juiste plek terecht komen en de juiste zorg krijgen. Deze nieuwe wet biedt meer mogelijkheden tot samenwerken in de combinatie zorg & dwang: justitie, politie en dienst-, zorg- en hulpverleners kunnen en moeten nauwer gaan samenwerken.

Mensen met verward gedrag veroorzaken veel overlast voor de bevolking, instanties en gemeenten, vaak wordt er geprobeerd dit lokaal op te lossen.

Het unieke aan dit congres is dat er dan regio- én organisatieoverstijgend binnen de drie noordelijke provincies wordt samengewerkt om tot oplossingen te komen voor dit probleem.

Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.

Locatie

De Appel, Zernikeplein 7 in Groningen

Reacties

article
763132
Symposium over personen met verward gedrag
Een symposium over personen met verward gedrag vindt vrijdag 11 januari plaats. Zorg en dwang
https://groningen.nieuws.nl/nieuws/763132/symposium-over-personen-met-verward-gedrag/
2019-01-11T08:55:30+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2019/01/09191104/mensen-met-verward-gedrag.jpg
Nieuws