Postcode Loterij-deelnemers uit Glimmen winnen ruim 76.000 euro per lot

Foto: Roy Beusker Fotografie

Tijdens het Postcode Loterij-Kanjerfeest vrijdagmiddag in Glimmen maakte de Loterij bekend dat de 255 deelnemers die meespelen met de winnende wijkcode per lot 76.765 euro winnen, als zij met alle trekkingen hebben meegedaan in 2018.

De Glimmenaren vierden de winst uitbundig en hieven nogmaals het glas op het nieuwe jaar. De bijna 1.000 aanwezigen genoten van optredens van onder andere Jeroen van der Boom en Anita Meyer.

Het was nog spannend voor de deelnemers uit Glimmen de afgelopen dagen. In tegenstelling tot de hoofdprijswinnaars wisten zij nog niet wat hun lot waard was.

Dromen komen uit

Leonie (26): ‘Mijn ouders spelen mee met één lot. We zijn echt ontzettend blij. Met dit bedrag kunnen we lekker op vakantie. Dat is voor ons namelijk niet vanzelfsprekend. Onze droombestemming? Disneyland Parijs. Dat zou geweldig zijn! Toen ik klein was, zei mijn vader altijd; als we de Postcode Loterij winnen, dan krijg jij een Lego-trein. Nu ben ik natuurlijk volwassen, maar dat gaat er nu dus alsnog van komen,” aldus Leonie (26).

Herbert (62) en Loes (54) vliegen elkaar om de hals als het winnende bedrag bekend wordt gemaakt. Loes kan haar tranen niet bedwingen. “De timing had niet beter gekund! Na een moeilijke tijd zijn we een huis aan het bouwen samen met onze vier kinderen. Herbert en Loes hebben elkaar 30 jaar geleden ontmoet in Scandinavië. “Samen met onze kinderen, die allemaal Scandinavische namen hebben, verwezenlijken we nu onze droom dat is toch geweldig!” zegt Herbert.

PostcodeKanjer

Op nieuwjaarsdag viel de PostcodeKanjer van 53,9 miljoen euro op de postcode 9756 AK in het Groningse Glimmen. Vijf winnaars die meespelen met de winnende postcode verdeelden 26,95 miljoen euro en werden in één klap multimiljonair. De andere helft van de PostcodeKanjer werd verdeeld onder alle andere deelnemers die meespelen in het winnende postcodegebied 9756.

Verdeling van de prijzen

De verdeling van de 26,95 miljoen euro is afhankelijk van de hoeveelheid verkochte loten in de wijk en gebeurt op basis van het aantal Kanjerpunten die in het afgelopen jaar zijn opgebouwd. Hoe langer een lot meespeelde in 2018, hoe meer Kanjerpunten en hoe groter het aandeel in de prijs.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden