Expositie botanische tekeningen in de kerk van Klein Wetsinge

Foto: Bijzondere Locaties Groningen

Een expositie met botanische tekeningen van Gerda van den Bosch is vanaf maandag 7 september te bezichtigen in de kerk van Klein Wetsinge.

Gerda van den Bosch tekent bloemen, planten en andere objecten uit de natuur. Zij is lid van de Vereniging Botanisch Kunstenaars Nederland, waar ze ook cursussen volgde. Ze woont en werkt in Haren.

Inspiratie
Over haar tekeningen zegt zij: “Als kind tekende ik al veel, maar het echte botanische tekenen kwam pas op latere leeftijd. Dat gebeurde na het zien van de tekeningen van Maria Sybilla Merian (1647-1717) in een tweedehands boekwinkel. Merian was een Duitse kunstenares en entomologe. Haar werk werd mijn inspiratiebron. De natuur fascineert me en vraagt om getekend te worden. Zo haal ik de natuur van buiten naar binnen. Ik streef naar eenvoud en zachte kleuren. Ik werk voornamelijk met kleurpotlood en zwart-wit.”

Het karakter van bloemen
“Tekenen biedt iets wat fotograferen niet kan: met een tekening kijk je als het ware “om het randje”: je geeft de ruimtelijkheid weer op een manier die een foto niet kan bieden. Bloemen en planten hebben voor mij een karakter dat ik probeer te vangen. Dat uit te beelden vind ik belangrijker dan een exacte detailweergave. Maar het blijft een voortdurende zoektocht.”

De kerk van Klein Wetsinge
Het kerkje van Klein Wetsinge ligt tussen Sauwerd en Winsum, met een prachtig uitzicht op het Reitdiepgebied.

De expositie is te bezichtigen tot en met vrijdag 18 september

Locatie:
De kerk van Klein Wetsinge
Valgeweg 12
9773 TK Wetsinge

De entree is gratis.

Openingstijden: de expositie is dagelijks te bezichtigen van 11.00 uur tot 18.00 uur, behalve op 12 september tot 16.00 uur in verband met een lezing.

Bron: Bijzonder Locaties

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen