Veertig toeristische themaroutes ontvangen subsidie van Provincie

Foto: Archief De Redactie

De provincie Groningen heeft ruim 500.000 euro subsidie toegekend Voor het ontwikkelen van 27 fietsroutes, 8 wandelroutes en 5 vaarroutes door de hele provincie kent de provincie Groningen ruim 500.000 euro toe.

Een typisch Gronings cultureel of landschappelijk thema staat centraal in elke route. Een mooie manier volgens de provincie om onze culturele en landschappelijke pareltjes te beleven.

De themaroutes zijn bedoeld voor fietsers, wandelaars en vaarrecreanten. Bij elke route staat een typisch Gronings thema centraal en zijn Groninger ondernemers betrokken.

Projecten

De volgende projecten krijgen een financiƫle bijdrage van de provincie: Interactieve toeristische themaroutes Waddenland, Tichelpad, Trekvaartroute Boterdiep, De Ploeg e-bike routes, Waddenfoodroutes, Tasmanroutes en Welkom op de wierde.

Gedeputeerde Patrick Brouns van toerisme: “Veertig nieuwe routes – elk met een eigen insteek – die bezoekers uitnodigen om op ontdekkingsreis te gaan langs de mooiste plekjes van onze provincie. Hier willen wij graag aan bijdragen. Dat doen we niet alleen. Bij elkaar opgeteld zijn bijna 150 toeristische ondernemers betrokken bij de ontwikkeling van deze routes. We verwachten dat nog meer ondernemers gaan deelnemen. Bijvoorbeeld door arrangementen en producten te gaan ontwikkelen die aansluiten bij de routes. Zo worden de toeristische themaroutes prachtige belevenissen.”

Het merendeel van de toeristische themaroutes wordt eind 2020 opgeleverd, maar de eerste routes zijn al aan het begin van de zomer van 2019 te gebruiken. De subsidieregeling ‘Toeristische themaroutes provincie Groningen’ is inmiddels gesloten.

Voor meer informatie over de routes: provincie.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen