Sheltersuits uitgedeeld aan 650 vluchtelingen Sarajevo

Sheltersuits in ROC-tassen uitgedeeld in Sarajevo.
Sheltersuits in ROC-tassen uitgedeeld in Sarajevo.
Foto: Sheltersuit

De tassen voor Sheltersuits, die gemaakt zijn door ROC-studenten, waaronder MBO-studenten van het Alfa-college en andere steden, zijn afgelopen donderdag en vrijdag uitgedeeld in Sarajevo.

Bas Timmer, mode-ontwerper en oprichter van Sheltersuit heeft 650 Sheltersuits in de ROC-tassen uitgedeeld aan vluchtelingen in Sarajevo, waarop dit moment sneeuw ligt. De vluchtelingen leven in een kamp en in leegstaande gebouwen in de stad. De organisatie Aid Brigade, een lokale hulporganisatie daar, helpt met het in goede banen te leiden bij het uitdelen.

Sheltersuits

Sheltersuits zijn wind en waterdichte jassen met aanritsbare slaapzak voor dak- en thuislozen en vluchtelingen. Deze worden geleverd in een makkelijke tas zodat ze die overdag ook mee kunnen dragen. Deze jassen worden gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en voormalige vluchtelingen in Nederland.

Sheltersuit heeft lokaal in Overijssel en Gelderland ook een actie gehouden om slaapzakken in te leveren voor de voering voor nog meer Sheltersuits. Aan deze oproep is massaal gehoor gegeven. Slaapzakken kunnen ingeleverd worden bij alle kringloopwinkels in Nederland.

De komende tijd ligt de focus op donaties werven voor de productie, zodat behalve de 650 vluchtelingen in Sarajevo ook de gezinnen op Chios en in Duinkerke geholpen kunnen worden. Het doel is een totaal van 3.000 Sheltersuits.

Deze winter zijn er nog twee uitdeelmomenten in Duinkerken en het Griekse Chios.

Voor meer informatie en donaties: www.sheltersuit.com/ikgeefjewarmte

Lees ook: Studenten Alfa-college helpen vluchtelingen en daklozen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen