Aanpak zuidelijke ringweg kan doorgaan

Foto: De Redactie

De aanpak van de zuidelijke ringweg kan doorgaan zonder aanpassingen in het contract.

Dat is de conclusie van Commissie Hertogh. Afgelopen zomer werd bekend dat de aanpak van de zuidelijke ringweg drie jaar vertraging oploopt. De werkzaamheden liggen sindsdien vrijwel stil.

Hierop werd in september de commissie Hertogh, bestaand uit de Delftse hoogleraar Marcel Hertogh, vertegenwoordigers van de aannemer en de stuurgroep, aangesteld om de problemen rondom de ringweg op te lossen.

De commissie heeft verschillende scenario’s bekeken en de conclusie is dat het project kan doorgaan, meldt Aanpak Ring Zuid. Wel heeft de commissie zeven aanbevelingen, waarbij een belangrijk uitgangspunt ‘basis op orde’ is.

De stuurgroep en de aannemerscombinatie moeten beter samenwerken en de werkzaamheden moeten snel weer worden opgepakt. Volgens de adviescommissie hebben verschillende partijen moeite om het werk onder controle te krijgen.

Volgens Aanpak Ring Zuid is niet te zeggen in hoeverre het project nu nog verdere vertraging heeft opgelopen.

Werkzaamheden gaan door

De werkzaamheden waar toestemming voor was gingen ondertussen door om verder vertraging van het project te voorkomen. Op dit moment werkt Combinatie Herepoort onder andere aan de sloop van een deel van een doosconstructie onder de zuidelijke ringweg, ter hoogte van de Verlengde Meeuwerderweg en aan de renovatie van het viaduct Vrijheidsplein.

De komende periode worden de aanbevelingen uitgewerkt en een plan van aanpak wordt begin april 2019 verwacht.

De voorbereidende werkzaamheden gaan ondertussen door.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen