Afrit Ring Noord naar Winsum en Noorderhoogebrug weer open

Foto: Provincie Groningen

De afrit naar Winsum (N361) en Noorderhoogebrug/Witte Lam vanaf de Noordelijke Ringweg (naast de Noordzeebrug) is vrijdag vanaf 15.30 uur weer geopend voor het verkeer.

De werkzaamheden zijn voorspoedig verlopen, meldt de provincie. De reconstructie van deze afrit als onderdeel van de totale aanpak van de Noordzeebrug is nu voor een groot gedeelte klaar.

Nieuwe situatie
Fietsers en voetgangers kunnen alleen aan de “Hunze-zijde” de brug oversteken. Het voetpad komt direct naast het fietspad te liggen. Aan de andere zijde van de nieuwe Noordzeebrug is geen fiets/voetgangerspad voorzien. Tussen het asfalt van de afrit en het nieuw aan te leggen fietspad komen beton goten en een berm van gras die het regenwater verzamelt en afvoert.

De totale werkzaamheden aan de nieuwe Noordzeebrug zijn eind van dit jaar klaar zijn.

Afsluiting weekend
De aansluitingen van ring noord en ring west (Reitdiepplein) zijn afgesloten tot maandag 7 september 6.00 uur. Voor het verkeer is er een kleine omleiding.

Het is niet mogelijk om dan via de gebruikelijke route vanuit Ring Noord naar Ring West te rijden en vanuit Ring West naar Zuidhorn. Het verkeer wordt omgeleid respectievelijk via de aansluiting Uilkensweg en Zonnelaan.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden