Martini Ziekenhuis vertoont zondagochtendconcerten in Martini Paviljoen

Foto: CC BY - SA 3.0/ Wikipedia Commons/ EgT2g

Het Martini Ziekenhuis gaat zondagochtendconcerten van Het Concertgebouw op een groot scherm vertonen in het Martini Paviljoen.

De service is bedoeld voor patiënten en bezoekers om de dagelijkse realiteit even te ontvluchten. Iedereen uit de omgeving van het ziekenhuis die het concert graag samen met andere muziekliefhebbers wil volgen, is ook van harte welkom.

Initiatiefnemer voor het vertonen van de zondagochtendconcerten is Hans Feenstra, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Martini Ziekenhuis: “Luisteren naar muziek is net als contact houden met de natuur, genieten van kunst, meeleven met spannende sportwedstrijden of tot rust komen bij bakens van bezinning een manier om de buitenwereld binnen te halen. Hiermee wil het Martini Ziekenhuis patiënten laten ervaren dat ze ondanks hun ziekte deel blijven uitmaken van de maatschappij.”

Komende zondagmiddag 6 september om 15.00 uur wordt het eerste concert, van het Essener Philharmoniker onder leiding van dirigent Tomáš Netopil,vertoond. De patiëntenzorg in de ochtend komt hiermee niet in het gedrang en ook bezoek kan ’s middags mee.

De volgende concerten die in het ziekenhuis bekeken kunnen worden, zijn te vinden in de agenda op de website van het Martini Ziekenhuis: www.martiniziekenhuis.nl/agenda. Aanmelden hiervoor is niet nodig.

Het Martini Paviljoen is een horecagelegenheid in de binnentuin van het ziekenhuis. Naast een groot terras biedt de tuin ruimte om rustig te zitten, te wandelen of gewoonweg te genieten van de frisse lucht en de kleuren en geuren van de natuur.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden