D66-plan voor meer groen

Foto: Publiek Domein

Voor D66 is meer groen in de stad een belangrijke doelstelling. Om deze ambitie concreet te maken lanceert D66 de ‘Groene Impuls’.

Een simpele, concrete en doeltreffende manier om meer groen toe te voegen in de gemeente. De Groene Impuls breidt de huidige groencompensatie van de gemeente uit.

Op dit moment moet bij elk project waar bomen gekapt moeten worden, er net zoveel bomen worden terug geplant. D66 vindt dit te mager en wil dat bij elk project het groen niet gelijk blijft, maar toéneemt. Door de Groene Impuls wordt bij elk project in de gemeente het groen stap voor stap verbeterd en versterkt.

Een van de speerpunten van D66 voor de gemeenteraadsverkiezingen is de inzet op een Groene Toekomst. Dat gaat natuurlijk over het Klimaat. Waarbij wat D66 betreft de gemeente Groningen in 2035 CO2 neutraal moet zijn. Maar een Groene Toekomst gaat ook over het Groen in de gemeente. De stad groeit en de druk op de openbare ruimte wordt steeds groter. Daardoor kan er ook druk komen op het aantal bomen en planten in de stad. Terwijl voor de leefbaarheid het groen juist ontzettend belangrijk is. Daarom moet de gemeente wat D66 betreft sterker beleid maken om het Groen in de stad substantieel te laten toenemen en structureel te versterken.

Deze plannen sluiten ook aan bij de ‘Green Mile’ ideeën van D66: iedereen moet vanuit huis binnen een kilometer een rondje in het groen kunnen lopen. Er moet dus eerst meer groen bij in de meest versteende gebieden. Méér groen en méér ruimte om te spelen en te sporten zorgt ervoor dat mensen eerder naar buiten gaan, gezonder leven en elkaar gemakkelijker ontmoeten.

(Bron: ingezonden bericht)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen