Prijsuitreiking Groningse Ondernemers Challenge

Foto: Luyda Stinissen

Marlon Connor van Connor Sports won met zijn project ‘Move Together’ de publieksprijs van 1.000 euro bij de Gronings Ondernemers Challenge. In totaal wist Marlon Connor ruim 4.000 publieksstemmen voor zich te winnen.

De drie winnaars van de vakjuryprijzen zijn Oma’s Soep Groningen van Marijn Tiedemann en Anouk Delissen, AvHaal van de broers Erik en Bart Lesschen en FitGaaf! van Tom Steffens. De winnaars wonnen de vakjuryprijs ter waarde van 5.000 euro.

Afgelopen dinsdag 6 november vond de prijsuitreiking plaats van de Groningse Ondernemers Challenge 2018 in Martini Plaza tijdens de promotiedagen.

Vakjury

De vakjury, bestaande uit Claudia van Orden (docent en onderzoeker sociaal ondernemerschap en maatschappelijke impact aan de Hanzehogeschool), Sanne Jonkers (oprichter van Werkpodium Kraack en 1 van de 3 winnaars van 2017), Carolien de Bruin (oprichter van C-change in Amsterdam én ‘Alumna van het jaar 2018’ van de RuG) en Stefan Wobben (mede-oprichter van Concept 7 en Srprs.me en co-auteur van het ‘Handboek betekenisvol ondernemen’) beoordeelden in totaal 12 plannen die het tot finalist hadden geschopt.

Alle prijzen werden uitgereikt door wethouder Roeland van der Schaaf (PvdA), die onder andere ‘sociaal ondernemerschap’ in zijn portefeuille heeft.

In totaal schreven 70 ondernemers zich dit voorjaar in met een eerste idee. Door middel van een sterk op maatwerk gericht traject met een persoonlijke benadering kregen de ondernemers ondersteuning vanuit de Challenge om hun idee uit te werken tot een definitief projectplan met begroting. 30 ondernemers slaagden er in om tot zo’n projectplan te komen en dat te laten beoordelen door een team van de gemeente Groningen en Buro Bries, uitvoerder van deze Challenge. Van de 30 projectplannen ontvingen maar 24 plannen 50 procent financiering van hun projectbegroting.

De ondersteuning van de deelnemers bestond -naast de financiering- uit persoonlijke feedback, workshops en netwerksessies met betrokken ambtenaren van de gemeente Groningen. Alles met als doel om de grootst mogelijke maatschappelijke impact te laten realiseren door de deelnemende ondernemers.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen