Vanaf 18 november weer 70 km per uur over zuidelijke ringweg

Foto: Jan Buurma

Vanaf zondag 18 november mag het verkeer weer 70 km per uur rijden op de zuidelijke ringweg vanaf knooppunt Euvelgunne naar het Julianaplein.

Nu is de maximumsnelheid nog beperkt tot 50 km per uur.

Op de noordbaan van de zuidelijke ringweg is een tijdelijke weg aangelegd vanaf het Europaplein tot aan het Julianaplein. Doordat het nieuwe asfalt nog niet stroef genoeg was, was hier de remweg langer dan normaal. Daarom gold voor dit deel van de ringweg een snelheidsbeperking. Proeven hebben aangetoond dat het asfalt inmiddels voldoende stroef is om de snelheid te verhogen.

Afsluiting

Voordat de snelheid kan worden verhoogd, moeten de snelheidsborden worden aangepast en worden voegen hersteld. Voor het aanpassen van de bebording en onderhoudswerk gaat dit deel van de zuidelijke ringweg dicht in de nachten van 16 op 17 november (van 22.00 tot 07.00 uur) en van 17 op 18 november (van 22.00 tot 08.00 uur). Het verkeer wordt zo veel mogelijk omgeleid via de oostelijke, noordelijke en westelijke ringweg. In de andere richting blijft de weg gewoon open.

Geluidsoverlast

Dit gaat geluidsoverlast geven in de omgeving, meldt Aanpak Ring Zuid. De werkzaamheden bestaan onder andere uit frezen en zagen.

Asfalteren

Van 12 november tot en met 25 november gaat Combinatie Herepoort in de nacht delen van de A7, de N7 en de A28 opnieuw asfalteren. De werktijden zijn van 19.00 uur tot 06.00 uur. Het asfalteren geeft geluidshinder door het frezen (weghakken) van asfalt en het gebruik van machines. Omdat het werk zich verplaatst, blijft de overlast niet de hele nacht op één plek.

De aannemer probeert de geluidsoverlast zo veel mogelijk te beperken, maar ‘hinder is helaas onvermijdelijk’. Wie daarmee gebaat is, kan gratis een setje oordoppen afhalen in het Paviljoen Ring Zuid (Muntinglaan 2), aldus Aanpak Ring Zuid.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen