Subsidie saneren asbestdak boerderijen in Groningen verlengd

Foto: CC BY-SA 3.0 / Wikipedia Commons/ Harald Weber

De provincie Groningen verlengt per 1 september de regeling Asbest van het dak, zonnepanelen erop! met één jaar.

Agrarische bedrijven die minimaal 250 m² asbestdak saneren en vervangen door zonnepanelen kunnen een bijdrage krijgen van maximaal 15.000 euro. Subsidie aanvragen kan nu tot 1 september 2016 en hiervoor is nog 300.000 euro beschikbaar.

Stimuleren duurzame energieproductie
Gedeputeerde Energietransitie Nienke Homan: “Met deze regeling creëren we een win-win-situatie. De boeren krijgen de kans om aan hun wettelijke verplichting te voldoen en tegelijkertijd stimuleren we de duurzame energieproductie in onze provincie”.

Het rijk gaat asbesthoudende daken verbieden met ingang van 1 januari 2024.

Het inademen van asbestdeeltjes kan schadelijk zijn voor de gezondheid en daarom is asbest op het dak vanaf 2024 verboden. Eigenaren moeten voor die tijd asbesthoudend materiaal dat in contact staat met de buitenlucht, bijvoorbeeld in golfplaten en dakleien, verwijderen. Deze subsidie kan hierbij een handje helpen.

Verruiming subsidieregeling
Eerder dit jaar verruimde de provincie deze regeling al voor boeren of eigenaren van een (voormalig) agrarisch bouwblok die slechts kans zien één dakvlak te saneren. Hiermee wilde de provincie tegemoetkomen aan geïnteresseerden die niet in staat zijn hun volledige dak te saneren en tegelijk te investeren in zonnepanelen, maar wel kans zien om één dakvlak aan te pakken.

Meer informatie
Voor informatie en advies kan men terecht op www.asbestvanhetdak.nl, de gemeentelijke rayonspreekuren van Libau of bij de telefonische Helpdesk van LTO 079 3252385. Meer informatie over de subsidieregeling zoals de voorwaarden is te vinden op www.provinciegroningen.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden