Grietje Pasma lost “Afscheid” startschot 4 Mijl

Foto: You Tube/ beeldcitaat {RTV Noord}

Grietje Pasma, stopt per 1 januari als directeur van Golazo Noord Nederland.

Zondag 11 oktober lost ze het startschot bij de 4 Mijl van Groningen, het grootste hardloopevenement van Noord Nederland, waar 23.000 deelnemers aan deelnemen. Dat heeft een dubbele betekenis: de start voor de wedstrijdlopers, maar ook het begin van een nieuwe fase in haar eigen loopbaan.

Pasma was het boegbeeld van de organisatie, maar na 43 arbeidzame jaren vindt zij dat een geschikt moment is aangebroken om een stap terug te zetten. De 63-jarige Pasma blijft betrokken als extern adviseur bij de 4 Mijl, waarmee haar knowhow en expertise behouden blijft. De dagelijkse leiding van Golazo Noord Nederland wordt opgepakt door Elske Dijkstra en Johan Meijer.

Loopbaan
Sinds 1992 stimuleert oud-basketbalster Pasma, de breedte en topsport in de provincie Groningen voor jong en oud, met veel toewijding en resultaat.

In de beginjaren organiseerde zij internationale basketbalevenementen, het Boksgala WK titel Regilio Tuur (1995), maar ook een handbalinterland en het NK tafeltennis. Pasma was van 1986-1992 en in 2004 actief bij basketbalclub Donar waar zij met name de Basketbal Business Club heeft opgericht.

De 4 Mijl van Groningen wordt sinds 1997 door Pasma georganiseerd. Vanaf 2008 is dit uitgebreid met de organisatie van zes evenementen, namelijk de Nacht van Groningen, Streetball Groningen (sinds 1993), de GasTerra Ladiesrun Groningen, de Bommen Berendloop en de Plantsoenloop.

In november 2014 is het bedrijf van Pasma, Topsport Noord Nederland, en het internationale sportbedrijf Golazo Sports intensief gaan samenwerken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden