Afsluiting spoorwegovergang Paterswoldseweg

Foto: De Redactie

De spoorwegovergang bij de Paterswoldseweg in Groningen is van 13 oktober dit jaar afgesloten tot augustus 2019 voor auto’s vanwege werkzaamheden rond het spoor voor het project Extra Sneltrein Groningen-Leeuwarden.

Onderdoorgang Paterswoldseweg​​​​​​​

Op het traject Groningen-Leeuwarden rijden straks 2 sneltreinen en 2 stoptreinen per uur per richting. Om de veiligheid te handhaven komt er bij de Paterswoldseweg in Groningen een onderdoorgang voor auto’s, fietsers en voetgangers. Naast het spoor komt een busbaan.

Met een extra sneltrein, langere treinen en de trein die op enkele punten sneller rijdt, is het belangrijk dat de veiligheid op het spoor gehandhaafd blijft. Daarom is besloten de overweg te vervangen door een onderdoorgang voor auto’s, fietsers en voetgangers. Naast het spoor komt een busbaan. Hiermee verbetert de doorstroom op de weg en wordt de stad beter bereikbaar.

Afsluitingen

  • Van 13 oktober 2018 tot augustus 2019 is de spoorwegovergang bij de Paterswoldseweg in Groningen afgesloten voor auto’s. Auto’s rijden om via het Hoendiep of de Emmasingel. Vanaf 29 oktober kunnen fietsers en voetgangers gebruikmaken van een tijdelijke fiets-en voetgangersbrug over de spoorwegovergang.
  • Van 15 tot 29 oktober 2018 is de overweg afgesloten voor alle verkeer. Auto’s worden omgeleid via het Hoendiep of de Emmasingel en fietsers en voetgangers via de Peizerweg.

Van 17 tot 29 oktober rijden er geen treinen.

Werkzaamheden

Tot oktober wordt het bouwterrein ingericht, zijn er graafwerkzaamheden voor het verleggen van kabels en leidingen langs de spoorbaan en worden bomen gekapt op plekken waar dat al mag. Daarna kan het spoordek op het bouwterrein voorgebouwd worden.

De werkzaamheden rond het spoor worden uitgevoerd in opdracht van ProRail voor het project Extra Sneltrein Groningen-Leeuwarden.

Reacties

article
705500
Afsluiting spoorwegovergang Paterswoldseweg
De spoorwegovergang bij de Paterswoldseweg in Groningen is van 13 oktober dit jaar afgesloten tot
https://groningen.nieuws.nl/nieuws/705500/afsluiting-spoorwegovergang-paterswoldseweg/
2018-09-14T14:25:13+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2018/09/13204415/brug-paterswoldseweg.jpg
Nieuws