Erepenning Groningen voor jubilerende Noorderzon

Foto: Jan Buurma

Het jubilerende Noorderzon Festival ontving donderdagavond de Erepenning van de Stad Groningen.

De Erepenning werd uitgereikt door Burgemeester Peter den Oudsten na afloop van de openingsvoorstelling “Phobia” in de Romeo-tent.

De onderscheiding werd in ontvangst genomen door de directeuren Femke Eerland en Mark Yeoman, namens Noorderzon. De burgemeester sprak in zijn toespraak zijn grote waardering uit voor het enthousiasme, de creativiteit en het doorzettingsvermogen van bestuur, directie, medewerkers en vrijwilligers

De vorm van Noorderzon, een festival, zorgt enerzijds voor kwalitatief zeer hoogwaardige voorstellingen van internationale allure en zorgt anderzijds voor een grote en makkelijke toegankelijkheid.

Burgemeester Peter den Oudsten: “Vijfentwintig jaar Noorderzon is een mijlpaal. Natuurlijk in de eerste plaats voor de stad en de provincie. Maar ook nationaal en internationaal heeft dit lustrum betekenis. Want dat is wat de er de afgelopen vijfentwintig jaar gebeurd is: van een deels lokale tak van de Parade – die dit jaar overigens ook jubileert, Van Harte Gefeliciteerd – van een lokale tak is Noorderzon uitgegroeid tot een machtige boom. Een nationale en internationale boom, die diep geworteld is in de lokale, Groninger samenleving. Dat is een geweldige prestatie, waarvoor het gemeentebestuur van Groningen zeer grote waardering heeft.”

De Erepenning van de Stad Groningen wordt toegekend voor grote verdiensten voor de Groninger samenleving met uitzonderlijke inzet en daadkracht. De penning is ingesteld in 1940 ter gelegenheid van het 900-jarig bestaan van de stad Groningen.

FC Groningen ontving in mei dit jaar de Erepenning wegens het winnen van de KNVB-Beker. In het verleden waren er onder meer penningen voor de Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken, Eurosonic/ Noorderslag en de stichting Folkingestraat Synagoge.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden