Honderden werknemers houden stille tocht in UMCG

Foto: De Redactie

Honderden werknemers van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) houden dinsdag 14 augustus een stille tocht door het ziekenhuis. Ze komen daarmee in actie voor een goede cao voor de universitaire ziekenhuizen.

De tocht begint bij de hoofdingang en gaat langs diverse afdelingen. Na ruim een half uur eindigt de tocht bij de fontein in het midden van het UMCG. Daar krijgt voorzitter Jos Aartsen van de Raad van Bestuur ‘een speciaal cadeau’ overhandigd, volgens vakbond FNV.

Vakbonden en medewerkers van Universitair Medische Centra (UMC’s) in heel Nederland voeren acties voor een fatsoenlijk salaris, minder werkdruk en een zogeheten generatieregeling voor oudere werknemers. De onderhandelingen voor een nieuwe cao UMC’s liepen 28 mei vast.

Stiptheidsacties

Sindsdien worden in de acht Universitair Medische Centra ludieke acties gehouden. In Leiden en Utrecht zijn deze uitgebreid met stiptheidsacties die meerdere weken duren. De FNV laat maandag weten dat later deze zomer meer stiptheidsacties gaan plaatsvinden.

De acties zullen volgens de vakbond in de komende tijd verharden als de werkgeversvereniging NFU niet over de brug komt.

De cao voor UMC’s geldt voor ongeveer 60.000 werknemers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen