Ring Noord: Afrit naar Winsum en Noorderhoogebrug afgesloten

Foto: Jan Buurma

Vanaf maandag 17 augustus 06.00 uur tot maandag 7 september 06.00 uur is de afrit naar Winsum (N361) en Noorderhoogebrug/Witte Lam vanaf de Noordelijke Ringweg (naast de Noordzeebrug) afgesloten voor het verkeer.

Dit meldt ringgroningen.nl

De afsluiting is noodzakelijk in verband met de reconstructie van deze afrit als onderdeel van de totale aanpak van de Noordzeebrug.

afslag winsum noorderhoogebrug
Omleidingsroute
De route voor verkeer met bestemming Winsum en Noorderhoogebrug/Witte Lam is omrijden via de Oostelijke Ringweg en daar gebruik te maken van de afslag Beijum-Noord richting Groningerweg.

De situatie voor fietsers en voetgangers blijft ongewijzigd. De afrit was al vanwege de werkzaamheden aan de Noordzeebrug afgesloten voor fietsers en voetgangers.

Nieuwe situatie
De afrit blijft bijna op dezelfde plek liggen. Het fietspad wordt ruim 3,5 meter breed. Wanneer de totale werkzaamheden aan de nieuwe Noordzeebrug eind van dit jaar klaar zijn, kunnen de fietsers en voetgangers alleen aan de “Hunze-zijde” de brug oversteken. Het voetpad komt direct naast het fietspad te liggen.

Aan de andere kant van de nieuwe Noordzeebrug is geen fiets/voetgangerspad voorzien. Tussen het asfalt van de afrit en het nieuw aan te leggen fietspad komen betongoten en een berm van gras die het regenwater verzamelt en afvoert.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden