Afsluiting Oostelijke Ringweg komend weekend

Foto: Jan Buurma

Komend weekend, van vrijdag 14 augustus 19.00 uur tot maandag 17 augustus 6.00 uur, is de Oostelijke Ringweg tussen Beijum-Zuid/De Hunze en Kardinge afgesloten door de sloop van het fietsviaduct Meedenpad.

De bestaande fietsbrug Meedenpad over de Oostelijke Ringweg wordt vervangen door een fietsecoduct.

Omleidingsroutes
Het doorgaande verkeer moet omrijden via de Westelijke en Noordelijke Ringweg. Er geldt een aparte omleidingsroute voor het bestemmingsverkeer. Fietsers moeten tijdens de bouw van het nieuwe fietsecoduct de omleidingsroute via Kardinge of via Beijum-Zuid nemen, afhankelijk van hun bestemming.

Sloop fietsviaduct Meedenpad
De sloop van het huidige fietsviaduct vindt voor een gedeelte vrijdag ’s nachts plaats. Het grootste gedeelte van de werkzaamheden vindt plaats in het weekend overdag. Direct omwonenden zijn hiervan per brief ge├»nformeerd.

Na de sloop van het viaduct start de aannemer met de bouw van het nieuwe fietsecoduct Meedenpad. Deze werkzaamheden duren tot eind 2015. Een gedeelte van het nieuwe fietsecoduct (het dek) wordt in de buurt van Kardinge, naast de Oostelijke Ringweg, gebouwd net als het nieuwe fietsecoduct van de Stadsweg. Daarbij kan af en toe hinder voor het verkeer ontstaan.

Nieuwe fietsecoducten
Het huidige Stadswegviaduct en het viaduct Meedenpad worden allebei vervangen en maken plaats voor modern vormgegeven fietsecoducten. Deze nieuwe fietsbruggen bieden naast een fietspad ook ruimte voor een ecopassage voor dieren met een breedte van ongeveer 3,5 meter.

Voor meer informatie: www.ringgroningen.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen