KEI-Week 2015

Foto: Stichting KEI

Vandaag maandag 10 augustus start de KEI-week voor alle aankomende eerstejaars- en doorstroomstudenten van de diverse hogescholen en de Rijksuniversiteit Groningen.

De KEI-week is de algemene introductieweek en de perfecte gelegenheid voor studenten om de stad met al haar mogelijkheden te leren kennen en zo alle aspecten van het studentenleven te ontdekken. Ouderejaarsstudenten maken de nieuwe studenten wegwijs in de stad.

Deze week wordt er aandacht besteedt aan onder andere sport, cultuur, recreatie, onderwijs en de studentenverenigingen door middel van verschillende activiteiten. Deze activiteiten zijn op verschillende plaatsen als de Grote Markt, de Vismarkt, de ACLO en in gezellige kroegen.

Opgeven kan vandaag nog op de Daginschrijving van 10:00 uur tot 16:00 uur.

Het hoofdthema van de KEI-week is: ‘Food Waste’. Duurzaamheid heeft als doel ‘een betere wereld’. Een voorbeeld om hier aan bij te dragen is aandacht voor bijvoorbeeld voedselverspilling. Duurzaamheid staat centraal deze week door gebruik te maken van duurzame materialen, zoals papier dat voorzien is van het FSC-keurmerk voor al het drukwerk. De donderdag staat de hele dag in het teken van duurzaamheid: “Duurzame Donderdag”. Op het Open Air Festival is een Green Corner, waarin allerlei duurzame initiatieven zijn om je te laten proeven, ruiken, leren of ervaren wat duurzaamheid is of kan zijn. Meer informatie over duurzaamheid en voedselverspilling is na te lezen via de website.

De hele week staan er verschillende festiviteiten op het programma zoals onder andere:

 • Maandag 10 augustus
  Daginschrijving, een informatiemarkt en de Grand Opening op de Grote Markt om 20.00 met onder het KEI-lied “KEI is your key” en optredens van topartiesten, waaronder Kenny B.
 • Dinsdag 11 augustus
  KEI-picknick in het Stadspark en Night of the Songs op de Grote Markt

  Photo by: Jeroen Schaaphok - jeroenschaaphokfotografie.wordpress.com
  Jeroen Schaaphok – jeroenschaaphokfotografie.wordpress.com

 

 • Woensdag 12 augustus
  Sportplaza in Sportcentrum ACLO en als afsluiting een kroegentocht in de binnenstad

 

 • Donderdag 13 augustus
  Het Open Air Festival in het Stadspark

 

 • Vrijdag 14 augustus
  Eindfeest in het Martiniplaza

Voor meer informatie en het complete programma: keiweek.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden