Gaskraan nog niet verder dicht

Foto: Novum

Uit het gehouden debat gisteravond geeft Minister Kamp duidelijk weer ondanks spijtbetuiging en het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV)  de gaskraan niet verder dicht te draaien. Kamp houdt vast aan zijn eerder plan. Hij neemt 6 weken de tijd in plaats van 6 maanden en komt eind maart met conclusie van het kabinet.

Tijdens het debat zei Kamp dat de situatie ernstig is.

Hij noemde op: “beslommeringen bij afwikkelingen, gedoe erom heen. Verstoring woningmarkt, geld in huizen. Gevoel onveiligheid in eigen huis gecombineerd met lasten van versterking van woningen. De sociale samenhang onder druk. Imagoverslechtering van de regio”.

Ook zei Kamp dat de “Groningers voelen onrecht aangedaan”. “Heel Nederland profiteert van Gas Groningen en Groningers zitten met de brokken”.

Het kabinet zal de aanbevelingen uit het kritische rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) over de gaswinning in Groningen overnemen.
“De aanbevelingen moeten worden opgevolgd”, zei minister Henk Kamp (Economische Zaken) dinsdag tijdens het debat over het OVV-rapport dat concludeerde dat de veiligheid van de Groningers decennialang geen rol heeft gespeeld bij de gaswinning.

Hoe het kabinet precies invulling zal geven aan de aanbevelingen, zal Kamp eind maart in de kabinetsreactie met de Tweede Kamer delen. De oppositie partijen drongen er op aan spijt om te zetten in daden. Kamp wil de lopende onderzoeken afwachten alvorens met een reactie te komen.

De Partij voor de Dieren diende een motie van wantrouwen in en zei het vertrouwen in het kabinet op. Over deze motie werd hoofdelijk gestemd maar de motie werd verworpen. Volgende week dinsdag wordt gestemd over de overige ingediende moties door verschillende oppositiepartijen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden