Roze lintje voor borstkankerzorg Martini Ziekenhuis

Foto: Martini Ziekenhuis

Het Martini Ziekenhuis ontvangt net als voorgaande jaren het ‘roze lintje’ van Borstkankervereniging Nederland (BVN)

Om in aanmerking te komen voor het roze lintje moeten ziekenhuizen voldoen aan alle verplichte criteria en minstens zes van de overige acht criteria, meldt het Martiniziekenhuis. De BVN de scherpt ieder jaar de criteria weer aan, kijkend naar wat haar achterban belangrijk vindt.

Het Martini Ziekenhuis behandelt de meeste borstkankerpatiënten in Noord-Nederland. Lianne Hosman, unithoofd van de Mammapoli: “We werken met een multidisciplinair team binnen de Mammapoli, op één locatie in het ziekenhuis. Vrouwen met verdenking op borstkanker kunnen binnen 24 uur bij ons terecht en we streven ernaar om voor alle nieuwe patiënten in één dag onderzoek, diagnose en behandelplan te organiseren.”

In het Martini Ziekenhuis werken in borstkanker gespecialiseerde radiologen, chirurgen, plastisch chirurgen, pathologen, radiotherapeuten, klinisch genetici en internist-oncologen.

Gemotiveerde keuze
De Monitor Borstkankerzorg combineert ervaringen van patiënten met informatie over het zorgaanbod van ziekenhuizen. Het ziekenhuis werkt al jaren mee aan het verzamelen van patiëntervaringen. “Patiënten waarderen de persoonlijke benadering in het Martini Ziekenhuis  gecombineerd  met de aandacht die we besteden aan psychosociale ondersteuning”, vertelt Lianne Hosman.

Een Santeon behandeling
Het Martini Ziekenhuis is een van de zes Santeon ziekenhuizen die samenwerken om sneller tot betere oncologische zorg voor patiënten te komen. Kennis en ervaring worden gedeeld. Deze Santeon behandeling bij borstkanker is te zien op www.santeonvoorborstkanker.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden