Groningse onderzoekers ontvangen Veni-beurs

Foto: CC BY- SA 3.0/ Wikipedia Commons/ Wutsje

21 Groningse onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) ontvangen een Veni-subsidie in het kader van de Vernieuwingsimpuls van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

Dat meldt de Rijksuniversiteit Groningen.

Veni maakt samen met Vidi en Vici onderdeel uit van de Vernieuwingsimpuls van NWO. De Veni-beurs is gericht op recent gepromoveerde wetenschappers, die een opvallend talent voor wetenschappelijk onderzoek hebben.

Vernieuwingsimpuls
De Vernieuwingsimpuls biedt persoonsgebonden financiering aan talentvolle, creatieve onderzoekers, waarmee ze een eigen vernieuwende onderzoekslijn ontwikkelen.

De Vernieuwingsimpuls kent drie financieringsvormen, deze zijn afgestemd op verschillende fasen in de carrière van wetenschappers:

  • Veni, voor pas gepromoveerd onderzoekers;
  • Vidi, voor ervaren onderzoekers;
  • Vici, voor excellente senioronderzoekers die hebben aangetoond met succes een eigen vernieuwende onderzoekslijn tot ontwikkeling te kunnen brengen.

De Veni-onderzoekers ontvangen maximaal 250.000 euro over een periode van drie jaar. De NWO investeert in totaal ruim 40 miljoen euro in ongebonden en nieuwsgierigheidsgedreven onderzoek in de Veni-ronde van 2015, meldt de NWO.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden