Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Boleij

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikpedia Commons/Robert Prummel

Mevrouw Boleij-Swaving is vrijdagavond Koninklijk onderscheiden tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Mevrouw Boleij kreeg de onderscheiding ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum als vrijwilligster bij Zorggroep Groningen uitgereikt door locoburgemeester Joost van Keulen.

De onderscheiding is voor haar brede, onbezoldigde maatschappelijke inzet op verschillende terreinen.

Mevrouw Boleij zet zich 24 uur per week vrijwillig in als activiteitenbegeleidster voor de bewoners van Maartenshof sinds 1993. Zij staat klaar waar dat nodig is: ondersteunen bij het wandelen, klaverjassen met de bewoners, helpen bij het aanvragen van een ID-bewijs of wekelijks aanwezig zijn bij de bingo.

Ook voor de sport is zij een belangrijk vrijwilligster. Al in 1988 startte mevrouw Boleij als vrijwilligster bij voetbalvereniging Oranje Nassau als lid van de Oudercommissie. Zij vervulde deze functie tot 1998 en tot op heden is zij inzetbaar voor de kantinediensten.

Daarnaast is zij vanaf de oprichting in 1988 bestuurslid van ‘Conditietraining 35+ buiten’. In de periode van 2000 tot 2015 was mevrouw Boleij secretaris van de badmintonclub ‘De Slagvink’ en sinds 2015 nog actief als bestuurslid.

Daarnaast zet zij zich actief in voor de Hildegardparochie, voorheen Salvator-Mariaparochie en doet zij actief mee aan de BORG-burgerschouw voor de gemeente Groningen.

Naast de genoemde activiteiten heeft mevrouw Boleij zich de afgelopen drie decennia onder andere als vrijwilligster ingezet voor: Collecteren voor diverse goede doelen, zoals stichting Simavi, de Hartstichting en de Alzheimerstichting, als mantelzorger voor onder andere een Korsakov patiƫnte, het AlzheimercafƩ Groningen, de ANBO (ouderenbond) en de Special Olympics, die in 2.000 plaatsvonden in Groningen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen