‘Pop-up mall’ in voormalig V&D pand

Voormalig pand van V&D op de Grote Markt.
Voormalig pand van V&D op de Grote Markt.
Foto: Jan Buurma

In het voormalige V&D- en Topshelf-pand in Groningen komt voorlopig voor een half jaar een ‘pop-up mall’.

Bedenker voor het complex voor tijdelijke winkels is vastgoed-ontwikkelaar Ralph Steenbergen uit Groningen (Human Real Estate en NESK), meldt het Dagblad van het Noorden. Steenbergen is een van de mede-oprichters van de broedplaats voor start-ups, The Big Building (700 bewoners).

Het tijdelijke winkelcentrum wordt een mix van grote en kleine winkeliers uit de stad Groningen. ‘Het biedt kleine winkeliers een kans te ondernemen op een A1-locatie’, aldus Steenbergen. Daarmee hoopt Steenbergen de Grote Markt en het pand weer betekenis te geven.

Uit een passantentelling bleek dat bij H&M nog veel publiek loopt, maar bij het pand op de hoek, nummer 21, een stuk minder.

“Living retaillab”

Steenbergen hoopt met bedrijven die passen bij het publiek een Noorderzon-sfeer in het pand te scheppen. “Een lokale potpourri”, noemt hij het. Bedrijven kunnen tijdelijk experimenteren met producten en diensten.”Ze kunnen voor bijvoorbeeld twee maanden iets testen, zodat ze hun producten of diensten beter kunnen maken aan de hand van de reacties”, oppert hij. “Het zou een soort living retaillab kunnen worden.”

Steenbergen wil zo snel mogelijk het complex openen, misschien al binnen twee weken.

Voor de invulling van het pand heeft Steenbergen een half jaar de tijd gekregen om iets van het pand te maken. “Als het loopt, krijg ik misschien wel meer tijd”, zegt Steenbergen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen