ANWB waarschuwt voor hitte in Alpenlanden

Foto: CC BY-SA 2.5/ Wikipedia Commons/ Böhringer Friedrich

Vakantiegangers die vandaag of zaterdag met de auto op vakantie gaan richting de Alpen moet onderweg rekening houden met hoge temperaturen. Vooral in Oostenrijk en Noord-Italië worden extreme temperaturen rond de 38 graden verwacht.

Het warme weer kan in Oostenrijk bovendien gepaard gaan met zware onweersbuien, meldde de ANWB donderdag.

Het advies bij dergelijke weersomstandigheden is om op tijd te tanken zodat de motor en airco niet uitvallen in de file. Ook extra pauzes inlassen en voldoende eten en drinken meenemen is nodig omdat de reis langer kan gaan duren dan verwacht. Ook is het verstandig de ramen achterin af te schermen waardoor kinderen en huisdieren niet in de volle zon zitten.

In Zuid-Duitsland komt daarnaast wegdekschade voor als gevolg van de hitte. Onder meer op de A3 (Neurenberg-Passau), de A5 (Karlsruhe-Basel) en snelwegen rond München geldt daarom een snelheidsbeperking van 80 kilometer per uur.

Drukte door vakantieverkeer op de Europese wegen
Vanaf vandaag 17 juli zijn alle scholen in Nederland dicht. Ook de regio Zuid heeft dan vakantie. In de regio Noord start de bouwvak.  Op de buitenlandse wegen worden lange files verwacht en wordt het erg warm.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden